woensdag 23 september 2009

Opgevallen

- zelfs bij 3 graden zie je nog mensen in t-shirt lopen
- zelfs bij 3 graden zie je mensen nog ijsjes eten
- zelfs bij drie graden zie je nog mensen op (onverwarmde, niet-overdekte) terrasjes zitten
- ook bij twaalf graden zie je bovenstaande, maar dan valt het meer op dat er mensen zijn die met mutsen en sjaals rondlopen.
- bij onze eerste energierekening waren de vaste kosten hoger dan onze verbruikskosten. Vandaar dat de meeste Noren rustig stoken met het raam open. Zuinig zijn met energie zet niet zoveel zoden aan de dijk.
- er is een tekort aan tandartsen, zoals eigenlijk van te voren al duidelijk was
- gelukkig hangen ze briefjes op als ze weer tijd hebben om volwassen patienten aan te nemen
- om een vaste huisarts te hebben, heb je ook je persoonsnummer nodig en een code die je bij je skattekort (belastingkaart) krijgt
- om van huisarts te wisselen heb je dat ook allemaal nodig. (gelukkig hebben we nog geen huisarts nodig gehad)
- ik heb geen zin om door de regen te gaan voor nieuw WC-papier, maar ik zal we moeten (is dit eigenlijk wel opvallend?)
- hoewel we denken dat het huishouden nu wel goed loopt, maken we nog regelmatig fouten. Bijv. rollen keuken-papier kopen ipv WC-papier (vandaar dat ik er nog een keer op uit moet), havermeel kopen ipv havermout (de verpakking is exact hetzelfde, er staat allen mel ipv gryn op), kookkoffie kopen ipv filterkoffie (ook hier is de verpakking exact hetzelfde alleen kok ipv filter). We zullen dus toch nog beter moeten kijken.

groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten