zondag 20 september 2009

Klassetur

Klassen gaan hier ook op schoolreis, maar anders dan bij ons schijnen ze zelf het geld ervoor bij elkaar te moeten sprokkelen, ongeveer zoals bij de scouting. Jitskes klas gaat naar Riga, maar of dat dit schooljaar of volgend schooljaar is, weet Jitske niet. Van Romke heb ik nog niets vernomen over een klassetur.

Bij de plaatselijke super zag ik van de week twee meisjes wafels bakken, de opbrengst was voor hun klassetur. In de brievenbus kregen we een uitnodiging voor een loppemarked, een tweedehandsmarkt, waarvan de opbrengst voor een klassetur was. De loppemarked werd in de gymzaal van Sommerlyst gegeven. Wij er dus heen om eens te kijken wat dat hier nu inhoud (en als echte Hollanders, natuurlijk ook om te kijken of er een koopje te halen viel). Het viel niets tegen wat er aanwezig was, ski's, kleren, boeken, servies, etc. etc. net een vrijmarkt bij ons. En natuurlijk koffie met iets lekkers, zoals wafels. Maar helaas waren de ski's voor te kleine kinderen bedoeld dan voor de onze, dus die hebben we niet kunnen kopen. Er waren wel echte Noorse truien, handgebreid, voor 20 kronen. Dus nu hebben Martijn en ik alletwee een echte Noorse trui. Lekker warm en kriebelig.

Voor de ski's zullen we nog maar naar een paar andere tweedehandswinkels gaan, zoals het Leger des Heils, of van de afvalophaler. Die laatste heeft een keer in de maand een loppemarked. Want die ski's heeft Jitske nodig voor een skitur met de klas die nog voor kerstmis plaats gaat vinden zodra er voldoende sneeuw gevallen is.

groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten