dinsdag 18 augustus 2009

Writers block?

Het valt me op, dat nu we in ons huis zitten, ik het moeilijk vind om nog iets te schrijven. Op de scheurkalender van Fokke en Sukke die we hebben, zag ik hetzelfde gebeuren. Fokke met writers block en Sukke die suggereert dat hij dan naar buiten moet om inspiratie voor zijn blog op te doen ipv de hele dag achter de computer te zitten.

Want tja, wat doe je? Je bent alleen in en om het huis bezig. Gewoon huishouden en inrichten. Daar valt weinig over te vertellen. Maar dan valt opeens op, dat we beneden wel overal vloerverwarming hebben, maar boven hebben we maar een elektriche radiator en een elektrisch kacheltje (naast de houtkachel). Zou dat wel warm genoeg te krijgen zijn 's winters? We moeten maar naarstig op zoek naar hout voor de kachel.

Verder willen Jitske en Romke opeens sla eten. Iets dat thuis eigenlijk taboe was (behalve met de Zwitserse slasaus van Wim). Maar na gisterenavond vragen ze er opeens om. Blijkbaar was hij toen erg lekker (met de op het schoteltje geraspte knoflook, alweer dankzij Wim). Iets anders is dat Romke opeens wil afwassen. Of ik hem wilde leren hoe ik de vaatwasser in wilde ruimen, zodat hij dat zelf kon. Zouden dat nu allemaal Noorse invloeden zijn?

Behalve een gekneusde doos, zijn we ook een doos kwijt. Gelukkig niet de doos die we eerst dachten kwijt te zijn, met alle CD-roms met computersoftware. Maar een doos met knutselspullen. Welke knutselspullen dat zijn, weten we nog niet. Waarschijnlijk naaispullen van mij. In ieder geval niet mijn naaimachine. We hadden vergeten alle dozen die uitgeladen werden af te strepen op de paklijst. Dus vandaag toen we dachten allen uitgepakt te hebben, bleek dat we toch wat dingen misten. Toen zijn we alle dozen eens nagegaan om te kijken welke dozen/doos miste(n). Dat bleek er uiteindelijk maar een te zijn. En de spullen die we misten zaten in een foutgelabelde doos. Een met campingspullen. Daar zoek je toch geen computerspullen in. Hopenlijk komt het goed.

Om Jitskes rugzak met inhoud bij de verzekering te kunnen claimen, hebben we de originele nota's van alles nodig. Dat zal niet lukken, want het merendeel daarvan is in de opslag in Grootegast. Ik zie ze daar bij Inventra nog niet door 50 dozen heengaan om voor ons wat bonnetjes tevoorschijn te halen. Maar gelukkig hebben we de echt dure zaken met onze klantenkaard bij de Beverd gekocht. Daar kunnen we dus wel de informatie van bovenwater halen.

Buiten valt het op dat er op de bomen allemaal korstmossen groeien. De lucht zal hier dan wel schoner zijn dan thuis. Het weer is veel veranderlijker, dat zal door de bergen komen. Veel mensen zijn hun huis aan het verven, of anderszins onderhoud aan het huis aan het plegen. Ja, voordat de winter begint, moet de buitenboel op orde zijn.

Toch nog een heel verhaal. Morgen gaan we de deur weer uit om zaken te regelen. Dan zal het ook weer een verhaal worden.

Groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten