zaterdag 15 augustus 2009

Vrijdag, 14.8.

Gisterenavond was voor de kinderen een vermoeiende avond. Na vijf uur circus, inclusief hun optreden moesten ze nog drie kwartier lopen naar de Prost Schielderupsgate om het huis te bewonderen. Wauw, dat was van binnen net zo mooi als op de plaatjes voorgespiegeld werd. Romke heeft een slaapkamer waar bloemen op een muur geverfd zijn en fluoriserende sterren aan het plafond zitten. Dat laatste had hij thuis ook, dus dat moet een fijn gevoel geven. Jitske heeft een slaapkamer met spiegelschuifdeuren waarachter haar garderobe kan. Het hele huis heeft trouwens veel meer kastruimte beschikbaar dan we dachten. Dat is erg fijn, want we hebben maar twee stellingkasten bij ons. Daar kunnen we dat mooi onze boeken en de stereoinstallatie inzetten. Helaas hebben ze wel de rode bank meegenomen. Maar goed, dan kan daar mijn werktafel staan en mijn luie stoel. En daarna moesten we nog een uur teruglopen naar ons hutje op de camping. En om half elf gingen de kinderen naar bed.

Om zeven uur moesten we opstaan. Dat was voor de J+R wel heel erg vroeg. Gelukkig helpt een douche dan goed om wakker te worden. Toen we terug kwamen van het douchen, moest Martijn alweer de deur uit om op tijd bij het politiebureau te zijn. Op tijd om voor de lange rij aan de beurt te zijn. Wij gingen wat later weg. Uiteindelijk waren we een half uur te vroeg al vlak bij school. Door wat planten in de berm te bekijken wilde ik wat tijd gaan rekken, maar J+R hadden daar absoluut geen belangstelling voor. Gelukkig kwam Martijn ons toen al achterop en konden we met ons vieren verder de laatste 5 minuten afleggen. Uiteindelijk waren we een kwartier te vroeg op school.
We zijn naar een vergaderkamertje gegaan en hebben daar eerst even gepraat over het schoolsysteem. J+R kunnen alletwee een taal kiezen. De rest ligt vast. Die ene taal moet uit de groep: verdieping Noors, verdieping Engels, Spaans, Russisch, Duits of Frans komen. Op dit moment voelt Romke wel wat voor Russisch en Jitske wel wat voor Spaans. Het nadeel voor Jitske is dat de rest van haar trinn die ook Spaans kiest, dat vorig al gehad heeft en ze dus een jaar achterloopt op de rest. Gelukkig heeft Jitske zoveel zelfvertrouwen dat ze denkt dat ze dat wel aankan. Maar ze kunnen er nog even over nadenken. Per slot begint volgende week donderdag pas de school en beginnen de lessen zelf eigenlijk pas de maandag erop.
Wij hoeven niets aan te schaffen. Alle boeken en schriften worden door de school geleverd. Het enige dat wij nog moeten doen is zorgen dat de kinderen trainingspakken hebben voor gymles.
Ze hebben een hele gang met lokalen voor koken/zelfredzaamheid. Ik ben benieuwd wat daar allemaal gedaan wordt. Ook was er een lokaal waar met hout gewerkt werd. Allemaal duidelijk veel gebruikte werkbanken. Er scheen ook een lokaal met naaimachines te zijn. Het muzieklokaal hebben we ook nog bewonderd. De gymzaal hebben we niet van binnen gezien, maar het bleek dat ze maar twee keer in de week een uur gymnastiek hebben. Ik had verwacht dat dat veel meer zou zijn. Het natuurlokaal wordt ook gebruikt voor scheikunde. Er waren allemaal afzuigkappen die je boven de werkplekken kon hangen.
Jitske en Romke hebben allebei hun eigen lokaal waar alle lessen, behalve de praktijklessen dus, gegeven worden. Het zijn dus inderdaad de leerkrachten die van lokaal wisselen en niet de leerlingen.

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten