donderdag 27 augustus 2009

Norskopplæring

We hebben vandaag te horen gekregen dat we onze Noorse test erg goed gemaakt hebben en dat we volgende week dinsdag kunnen beginnen met een cursus die afgelopen dinsdag begonnen is, maar waar niet iedereen op is komen dagen. Ze denken dat die misschien te makkelijk voor ons is, maar iets beters hebben ze voorlopig niet in de aanbieding.

De dinsdag raakt wel vol, Jitske en Romke hebben dan circus, wij hebben dan Noorse les, ik heb dan Noorse literatuur, er zijn dan lezingen van de sterrenclub hier, er is dan geloof ik ook iets van de klimclub. Oftewel, we zullen af en toe moeten kiezen.

Martijn merkte net op dat alle clubs nu pas beginnen. Alles lijkt stil te liggen in de zomer. Websites worden ook nu pas bijgewerkt met actuele openingstijden, cursustijden etc. De bibliotheek is nu 's zondags gesloten, maar in de winter wel op zondag open.

Vanmiddag ben ik even een barnehage binnengelopen waar ze een oproepkracht zochten. Gewoon om even te kijken hoe het daar toegaat. Het is een barnehage op anthroposofische basis. Dus dat houdt in dat het een prive barnehage is. Hij hoort bij een priveschool die ook op Steiner gebaseerd is. Er wordt dus wel iets geprofileerd. Maar als ik naar de kinderen keek die erop zaten en de ouders die de kinderen op kwamen halen, zag ik niet echt verschil met de Noren die ik gewoon op straat tegenkom. Terwijl dat op de Rudolf Steinerschool die we vanuit de Korenmolen op weg naar de stad tegenkomen wel duidelijk het geval is.

Jitske begint al helemaal te vernoorsen, ze mailt met vriendinnen uit Nederland met Heia, ze heeft het over grammatik en over spansk. Gelukkig kan ze er zelf om lachen.

Tussen de middag hebben we de paddenstoelen gegeten die ik gisteren geplukt heb. We zijn nu 11 uur verder en we leven nog steeds. Het zal dus wel goed gegaan zijn met plukken en klaarmaken.

We hebben vanavond weer lekker geklommen. Onze conditie gaat met sprongen vooruit. Om het nog verder vooruit te helpen denken we erover om dit wiekend (morgen na schooltijd beginnen) te gaan kamperen. Er is dus kans dat het hier stil wordt op de blog tot zondag of maandag.


Opgevallen:
- er kwam een SMS-je of we de meterstand door wilden geven per SMS, nadat we dat gedaan hadden kwam er per SMS terug wat ons verbruik de laatste maand geweest was.
- ze krijgen op school niet alleen de boeken, maar ook alle schriften worden door school geleverd. De leerlingen zelf hoeven alleen maar voor kaftpapier en pennen/potloden te zorgen.
- Jitske heeft zelfs een kookboek echt gekregen van school, dat zit dus niet in het boekenpakket en hoeft dus niet teruggeven te worden aan het eind van het schooljaar. Dat is in het kader van gezond leven en is door de regering geinitieerd. Alle leerlingen krijgen een gratis kookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten