zondag 23 augustus 2009

Klimmen Brensholmen (Kvaløya)

Gister ben ik voor het eerst buiten wezen klimmen. Bjørn (een collega) en zijn klimmaatje Kjell Roger hadden gevraagd of ik mee wilde. Tuurlijk! Nadat 's morgens de mist is opgetrokken en de rotsen de kans hebben gehad te drogen na de regen van gisteravond, belooft het een mooie dag te worden.
Onderweg duiken we nog even de winkel in om wat pølser (wortjes) en een enngangsgrill te halen. Brensholmen is 'n prachtig plekje ongeveer een uur rijden buiten Tromsø. Pal aan zee, heerlijk rustig, behalve dat er af en toe een luidruchtig bootje voorbij komt. Dit tot lichte ergernis van de Noren, zoals dat bij ons gaat als iemand z'n mp3 op standje 12 heeft in de trein.
Er zijn vier sectoren, de meeste routes zijn behaakt, maar je kan er ook trad klimmen, met nuts en friends dus.
Touwtje inhangen, en daarna proberen op verschillende manieren omhoog te klimmen. Heerlijk een paar uur rotsklimmen, ik heb ook een routetje voorgeklommen (maar dan wel een behaakte route).
Na het klimmen hebben we worstjes op de enngangsgrill gebakken, en lekker een paar uur zitten kletsen en naar de omgeving kijken. Ondertussen krijg ik voordurend les over de verschillende vogels en bessen. Ook als je hier in de stad woont, weet je een hoop van de natuur. Ik heb nog wat te doen, dus :-)
Tijdens het eten duikt de vriendin van Bjørn op, en daarna gaan we nog een kop koffie halen in het hotel in Sommarøy, een prachtig groepje eilanden iets verderop. Er is een bruiloft aan de gang, en als de gasten naar buiten komen, blijkt de bruid een klimmaatje van Bjørn en Kjell Roger te zijn. De wereld is toch wel klein hier.
Na het koffiedrinken gaan we op huis aan, want Kjell Roger heeft nog een hoop papierwerk thuis liggen. Uiteindelijk zijn we vroeg (lees: half twaalf) thuis.

Klimfoto's vind je hier

Martijn

2 opmerkingen:

  1. Hoi Martijn,

    Wat is het prachtig daar zeg, jullie boffen maar! Leuk ook dat je al zo snel aansluiting hebt bij je nieuwe collega's.

    Groetjes,
    Nico

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Martijn, waarom statt je helmpje scheef? is dat nog met opzet of door de inspanning? Gr je schone zus.

    BeantwoordenVerwijderen