zaterdag 22 augustus 2009

Dat was de eerste week

Vandaag is er niet veel gebeurd. Martijn is opgehaald door Bjørn om te gaan klimmen en Jitske en Romke zijn vanochtend spullen gaan kopen voor school. Wij zijn daarna eindelijk de sauna ingedoken. Op een gegeven moment ging het brandalarm af vanwege de stoomontwikkeling. Martijn sms-de om half zeven dat ze klaar waren met klimmen en alleen nog maar hoefde te eten. Dat zal wel wat uitgebreider zijn geworden, want het is nu half elf en hij is nog steeds niet terug. Ik hoop dat dat komt omdat het zo gezellig is.

Ons huis is erg goed gebouwd. Zodra de zon schijnt is het boven in de woonkamer zo warm. Dat zal stookkosten gaan schelen van het winter (als de zon nog boven komt tenminste).

Het was Jitske aan het strand opgevallen dat zelfs de poppetjes uit de klas (meisjes die nogal aan de mode meedoen) geen problemen hadden met naar het strand gaan en zaken als krabben oppakken om te laten zien.

Internet speelt wel een heel grote rol in het leven van een emigrant. We leven van mail naar skype en van hyves naar blog. Het is zelfs zo erg, dat Martijn de blogs leest om te weten te komen wat er op een dag allemaal is langsgekomen.

De moderne technologie van SMS-jes speelt ook een rol in contact houden met jullie. Bovendien blijken de Noren die voor zakelijke dingen te gebruiken. Martijn zal een SMS-je van de bank krijgen als de bankpas klaar is. De tandarts zal een SMS-je sturen om Jitske aan een afspraak te helpen herinneren, en meer van dat soort zaken. Van Nederland weet ik alleen dat je je TANcode op die manier kan krijgen.

Ik snap nu waarom ik op de site van de gemeente alleen maar de creches en de basisschool kon vinden. De middelbare school valt niet onder de gemeente maar onder de provincie.

Morgen kunnen we lekker uitslapen.

groetjes,
Liesbeth

2 opmerkingen:

  1. Een sauna in huis, luxe hoor, dat zou ik ook wel willen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sauna, en hoe ging het toen met de brandmelder kon je die weer uitkrijgen? Hiske

    BeantwoordenVerwijderen