woensdag 9 juni 2010

Nordisk matte konkuranse

Het wordt toch bijna gewoon. Onze jongedame en haar team zijn eerste geworden op de Nordic matte konkuranse. Daar deden de beste teams van Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Finland aan mee. Allemaal teams met twee jongens en twee meisjes, ze moesten allemaal een presentatie houden over een project dat ze gedaan hadden. Dat was op dinsdag. En vandaag werd het wiskundegedeelte gehouden.

Omdat de staking tot vandaag voortduurt, is het team maandag zonder volwassene naar Trondheim vertrokken. Daar werden ze verder vanuit het hotel opgehaald en begeleid. Wat zijn die kinderen toch al zelfstandig.

Behalve wiskunde, hebben ze ook nog gebowled. Uit elk team werd een leerling geplukt, zodat de bowlingteams een persoon uit elk land hadden. Goed voor de internationalisering.

En zo stonden we dus weer met alle ouders op onze kinderen te wachten op het vliegveld. Weer allemaal trots. Het was de eerste keer dat Noorwegen deze wedstrijd gewonnen had, van de zeven keer dat deze wedstrijd gehouden werd. Het werd tijd, zogezegd.

groetjes,
Liesbeth

3 opmerkingen:

  1. Hoi Jitske,

    Gefeliciteerd! Begonnen in Tromsø, nou Scandinavie, straks afzakkend naar West-Europa... de wiskundewereld ligt aan je voeten.

    -- Jelle (vanuit Lillehammer)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, wat doe jij in Lillehammer? Kom je nog norover?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jitske and trotse ouders en (hopelijk) trotse broer
    GEFELICITEERD/GONGRATULATIONS
    Lucie en Dirk

    BeantwoordenVerwijderen