zaterdag 22 mei 2010

Voorjaar

Het is duidelijk voorjaar geworden. Alle sneeuw is zo goed als weg in de stad. Op de heuvels tegenover ons huis zijn er nog sneeuwvelden te zien, maaar dat is duidelijk anders dan af en toe een stuk grond. Het was geen duidelijke overgang van hier en daar een al kaal stuk grond tussen de sneeuw door naar hier en daar een sneeuwveldje op de rotsen.

Al dat smeltende water moet natuurlijk ergens naar toe. Bert en Carola die hier nu zijn hebben dat aan den lijve ondervonden. Ze wilden een toer van drie dagen gaan maken, maar kwamen 's middags alweer terug. Er waren te veel stromen die te diep waren en te hard stroomden om door te kunnen gaan. Om het helemaal af te maken, kwam er nog het nodige water van boven op hun af. Gelukkig dat ze toch weer bij ons terecht konden.

Verder staat overal het klein hoefblad te bloeien, komt de paardebloem al op, staan er sleutelbloemen te bloeien, de blaadjes van de vrouwemantel ontvouwen zich. Alle bomen krijgen bladeren, de lijsterbes, de berk, de els. En het heermoes staat in bloei. Het schijnt trouwens dat het eerste klein hoefblad in de krant komt, zoals in Nederland het eerste kievitsei.

En het overtuigendste bewijs voor het voorjaar is Martijns hooikoorts. Die is toch nog begonnen.

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten