maandag 24 mei 2010

Pinksteren

En dan is Pinksteren al weer bijna voorbij. En zoals gebruikelijk bij de Christelijke feestdagen, hadden we er de nodige problemen door.

Jitske wilde nog een boek halen in de bieb om iets te lezen te hebben op weg van en naar de Abelprijsuitreiking, maar helaas de bieb was de hele zaterdag al dicht vanwege Pinksteren.

Ik werd daardoor niet getriggerd, en wilde rustig om vier uur mijn boodschappen gaan doen voor het Pinksterwiekend. Helaas. De supermarkt was om vier uur net dicht gegaan, in plaats van om acht uur 's avonds. Dus dan maar hopen dat we genoeg WCpapier hebben. Melk hebben we zeker niet genoeg, brood moest bijgebakken worden. Fruit hadden we ook niet meer. Gelukkig hadden Bert en Karola genoeg gekookt op zaterdag, zodat we daar ons zondagavondmaal ook nog mee konden doen.

Vanochtend moest Jitske om half elf op het vliegveld zijn. Helaas. De bussen reden als op zondag. Dus ze kon er met het openbaar vervoer om half acht 's ochtends zijn, of twee minuten nadat het vliegtuig vertrokken was. Gelukkig brachten daar de klasgenoten die ook naar Oslo moesten uitkomst. Ze konden met elkaar met een van de vaders naar het vliegveld.

Maar dat was dan ook alles aan ellende. Het was lekker weer. We hebben heerlijk alles gelucht, vier wassen gedraaid, Jitske, Karola en Bert uitgezwaaid, opgeruimd, de tuin geharkt, rommel geraapt en de buurman op bezoek gehad.

Ja, wat dat betreft gaan we duidelijk te vroeg weg. Juist nu iedereen ons begint te groeten, een hand komt geven, een praatje begint te maken, gaan we weer weg. Een jaar was duidelijk te kort om de sociale relaties in de buurt op te bouwen.

Liesbeth

ps. de bollen die ik gepoot had en waar ik bang voor was dat ze bevroren waren, beginnen toch nog boven de grond te komen. Hopenlijk staan ze in bloei voor we vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten