vrijdag 7 mei 2010

Aardbeien, poolcirkel en konfirmanten

Hier in het noorden worden de aardbeien ekstra groot omdat ze dag en nacht door kunnen groeien. Blijkbaar is de hoeveelheid zonlicht belangrijker dan de warmte. Ze kunnen wel zo groot worden als tomaten, volgens onze zegsvrouwe.

Verder schijnt iedereen hier te weten dat de poolcirkel niet altijd op dezelfde plaats ligt, zelfs schoolkinderen. Ik had er nog nooit bewust bij stilgestaan. Maar de aarde wiebelt een beetje op haar as, dus dan is het logisch dat de poolcirkels meewiebelen. Maar het is grappig dat dat voor ons een ver van ons bed show is, terwijl de Noren die in dat gebied wonen de gevolgen daadwerkelijk ondervinden. Wel of geen middernachtzon.

Behalve dat dit het seizoen is om konfirmanten te werven, is dit ook het seizoen van de konfirmatiefeesten. Over de konfirmatie hoor je eigenlijk niets. Je hoort over de feesten, hoeveel mensen er komen, of ze klaar zijn met de organisatie, of de jurk/het pak in orde is, of de kadoos al gekocht zijn etc. De een houdt het heel klein met alleen een zus/zwager de ander heeft wel 92 genodigden en gebruikt de aula van de school omdat haar huis te klein is. Het is heel duidelijk dat het echt iets is dat leeft.

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten