zondag 15 november 2009

Sint is ook in Tromsø aangekomen

Iedere middag tegen half drie klink de toeter van de arriverende Hurtigrute door Tromsø. In het begin viel het ons op, daarna tijden niet meer. Tot vorige week, toen het 5 december gevoel langzaam wakker begon te worden... al een paar dagen roepen we, als we de toeter horen, in koor: Sinterklaas... Maar nee, de boot van Sinterklaas komt natuurlijk pas de zaterdag halverwege november.

Gisteren waren er dan ook al ruim van te voren 8 gespitste oortjes te zien op de Prost Schielderupsgate, om bij de eerste toon zo hard mogelijk Sinterklaas te roepen. Helaas, wat we ook hoorden, geen toerer... Toch maar de schoen gezet en netjes gezongen, traditie is traditie nietwaar en je weet maar nooit...




Martijn

PS Uit betrouwbare bron vernoemen: de pepernoten en de kruitnootjes (wie weet het verschil nog?) en de manda's zijn per direct mail ingevlogen vanuit het zonnige(?) zuiden; we zijn Sint dankbaar!

4 opmerkingen:

  1. Jeetje, ga je schamen! Kruid(!)noten zijn die brave dingen die er uitzien als minikoekjes met een platte onderkant. Pepernoten zijn die grillige dingen.

    Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps, al te lang weg uit Nederland... sorry!

    Aardige discussie met de leraar Noorse gister: als je iets op tafel _legt_, dan _ligt_ het op tafel. Als je daarentegen iets op tafel _zet_, dat _zit_ het niet op de tafel, maar _staat_ het op tafel. Toch wel raar. In het Noors en het Nederlands is dat trouwens precies hetzelfde.

    Martijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och, volgens een van je (oud) collega's weten veel hollanders dat zelf ook niet zo goed.... en dan van leg-ligt en zet-staat vind ik wel reuze grappig. Nooit overnagedacht eigenlijk.

    Enne....taaltest nog gemaakt deze week? Mijn kinders zijn er al helemaal aan verslaafd. Hun doel is natuurlijk om mij te verslaan. Dream on...

    Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, dit keer had ik maar 60%, waarschijnlijk te weinig zonligt gezien de laatste teid.

    Martijn

    BeantwoordenVerwijderen