vrijdag 27 november 2009

Rapportgesprekken

Deze week hebben we rapportgesprekken gehad voor Jitske en Romke. Er werd bij Jitske 10 minuten ingeroosterd en bij Romke 20 minuten. Uiteindelijk hebben we bij beide minstens een half uur gezeten. De rapportgesprekken doen ze hier overdag, tijdens schooltijd. Wel lastig voor de meeste ouders, lijkt me. Wel fijn voor de leerkrachten.
Er werd over alle vakken structureel iets over inhoud, werkhouding, en hoe het evt. nog beter kon, gezegd. Bij inhoud kwam er vaak zowel feitenkennis als presentatie aan de orde. Bij werkhouding zowel het meedoen in de les, vragen stellen, antwoorden weten, huiswerk afhebben en de kwaliteit ervan. Bij werkhouding de hele uitstraling en motivatie.
Beide kinderen hebben goed gescoord en bij beide kinderen wordt verwacht dat ze het nog beter gaan doen als ze meer aan het Noors gewend zijn. Ze zijn wel gewoon genormeerd, zoals de Noorse leerlingen. Dus het is toch wel een hele prestatie dat ze op tot bovengemiddeld presteren. En er wordt dus alleen maar een opgaande lijn van hun verwacht. Beide kregen veel complimenten over hoe het ging.

Wat redelijk verwacht was, maar wel heel anders dan in Nederland, was de vraag of ze zich lekker voelden in de klas. Daar is hier veel aandacht voor. Bij Jitske was de vraag of ze alsjeblieft op wilde blijven trekken met het meisje waar ze tot nog toe veel mee samen doet. Het schijnt dat dat meisje zich daardoor goed ontwikkeld. Ook kreeg Jitske verder nog feedback hoe haar houding anderen inspireert. Grappig. Ik kan me niet herinneren dat daar in Nederland iets over gezegd wordt. Maar je hebt hier toch vaak je klasseleraar voor meer dan een vak, die heeft dus duidelijk wel een beter beeld van hoe het in de klas gaat en wie welke invloed heeft op wie.

Opgevallen:
- volgens yr.no komt de zon pas sinds vandaag echt niet meer op, terwijl de mørketid volgens alle zegsmannen al de 21-ste in ging. Waarschijnlijk is dat omdat de zon dan al niet meer over de bergen heenkomt.
- gisteren vroeg jobzone of ik in de eerste of vijfde klas wilde komen werken
- mijn Nederlandse spelling wordt slechter, de spellingstest die we toegestuurd kregen had ik maar voor de helft goed. Martijn had een vraag meer goed.

1 opmerking:

  1. Ha 4!
    Leuk te lezen dat Jitske en Romke het zo goed doen. Heb net het halve blog gelezen, leest lekker weg. Heb me gelijk maar aangemeld als 'Volger'. Geniet van al het moois, zal wel bij kaarslicht worden nu ;-), en vooral ook van elkaar.
    Arie

    BeantwoordenVerwijderen