zondag 1 november 2009

Halloween

Er vielen de nodige reklameblaadjes in de bus met aanbiedingen voor Halloweenspullen. Zelfs verkleedpakken voor volwassenen. Ik was dus benieuwd hoe dat hier gevierd werd, als zelfs volwassenen er op die manier bijbetrokken werden.

Gisteren heb ik de nodige mensen verkleed naar Halloweenparties zien vertrekken. Ik heb bij een huis aan de buitenkant Halloweenversiering gezien. Martijn heeft dat bij een paar huizen gezien. Maar het was duidelijk veel minder dan in Maine, toen ik daar 1993 gezeten heb. Daar vond je bijna in elke tuin pompoenen, stropoppen, etc.

Jitske is gisteren met een vriendin langs de huizen gegaan. Ze was wel duidelijk een van de oudste die dat deed. Trick or treat heet hier 'knask eller knepp' en de kinderen kunnen zien of ze bij een huis aan kunnen bellen omdat dan de gordijnen beneden open zijn. Als de gordijnen dicht zijn, doen de mensen in het huis niet aan Halloween. Wij wisten daar uiteraard allemaal niet van, en we hebben nooit de gordijnen dicht. Er kwamen dus de nodige kinderen langs, maar niet zo heel veel. Jitske denkt dat dat kwam omdat we beneden geen licht aan hadden. De meeste mensen die de gordijnen niet dicht hadden gedaan, hadden voor de duidelijkheid ook nog het licht aangelaten. Wij gaven dus tegenstrijdige signalen af.

groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten