woensdag 18 november 2009

Schaatsen

Tien minuten lopen van ons huis ligt Prestvannet, een meertje van een paar honderd meter doorsnee. Van het weekend verschenen er foto's in het lokale suffertje van mensen die er aan het schaatsen waren.

Vandaag had ik een vrije dag genomen en vanmiddag hebben we er geschaatst. Het ijs zag er megaslecht uit, allemaal losse stukjes, maar uiteindelijk viel het reuze mee, veel gladder dan verwacht. Ook zijn er niet zoveel schaatsers, zodat het ijs niet zo volledig kapotgeschaatst wordt, zoals in Nederland vaak gebeurt. Het enige lastige is dat Prestvannet heel ondiep is en dat er hier en daar plukken riet boven water komen en dat er een paar (slechts enkele centimeters hoge) eilandjes zijn. Dat zijn dus fijne bene(n?)brekers als je in de schemering (half 4 of zo) wilt schaatsen. Misschien krijgen we van het weekend nog een kans: het ijs zal er nog wel even liggen en misschien blijft de sneeuw nog wel langer weg.

Prestvannet vorige week:


Martijn

2 opmerkingen:

  1. Martijn
    Zie je meer hockey schaatsen of meer speed skates?
    Hier zie je eigenlijk bijna nooit speedskates.
    Lucie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He hoi,

    Hier is het ook voornamelijk hockeyschaatsen, plus 1 paar noren aan mijn voeten en een paar friese doorlopers aan de voeten van Romke. Maar heel veel schaatsers waren er (nog?) niet.

    Groet aan al je mannen,

    Martijn

    BeantwoordenVerwijderen