vrijdag 9 april 2010

Voorjaar

Hoe de zon toch het voorjaarsgevoel maakt of breekt. De afgelopen vier weken hebben we eigenlijk constant zon gehad. Dat gaf een echt voorjaarsgevoel. We hebben het terras sneeuwvrij gemaakt, zitten er koffie te drinken bij 2 graden boven nul, Jitske jongleert weer buiten, Romke is met zijn waveboard op het terras bezig. Al met al een voorjaarsgevoel.

Het helpt ook geweldig dat ik vier weken geleden al groenlingen gezien heb, de berken in bloei komen, er met pases al vlinders te zien waren, en het gezellig murmelt met al het smeltwater. En de scholeksters die elkaar luid roepend achterna zitten. Het feit dat er nog zo'n meter sneeuw ligt, doet op geen enkele wijze af aan het voorjaarsgevoel. Integendeel, door de weerkaatsing van de zon in de sneeuw is het alleen maar lekkerder.

En dan komt gisteren zo'n dag waar de zon achter de wolken schuil gaat en het 's middags zelfs weer sneeuwt. Dat geeft toch een veel minder gevoel. Tenzij de houtkachel aangaat en het lekker naar houtkachel gaat ruiken. Dan is het ekstra gezellig om met zijn allen binnen om de kachel te zitten, ieder met zijn eigen bezigheden.

Ik ben alleen wel benieuwd of het hier ook bollen opkomen. Hoe het zit met de sneeuwklokjes, de krokussen, de narcissen en hyacinten. Afgelopen herfst heb ik bollen gekregen en gepoot. Maar de bak waar ze in staan, is nog steeds dik onder de sneeuw. Het blijft dus voorlopig bij afwachten.

Liesbeth

1 opmerking:

  1. Ik volg jullie nog steeds en vond dit een heel vrolijke mail. Leuk om mee te maken hoe het voorjaar in Noorwegen zich toch heel anders ontwikkelt. Wel blaadjes aan de bomen vrijende vogels, maar nog geen crocussen en narcissen. `t Hoort volgens mij zo echt bij elkaar, maar nee hoor dat hoeft dus helemaal niet, maar 3 weken achter elkaar zon is toch ook niet te versmaden, Corry v. Z.

    BeantwoordenVerwijderen