zondag 4 april 2010

De gestrande dag

Goede vrijdag waren we dus gestrand op Senja. Gelukkig mochten we toch nog bij Boele en Marian blijven, anders hadden we helemaal een probleem gehad. Geluk bij een ongeluk, we vonden het allemaal fijn om nog een dag met elkaar te hebben en er was nog genoeg eten in huis.

Het was ook die dag weer stralend weer. We zijn er dus op uit gegaan om een toppoging te wagen. Juist omdat het stralend weer was, was het te betwijfelen of het zou lukken. Als er zo'n meter sneeuw ligt en het dooit zo'n 9 graden, wordt het wel eens lastig om door sneeuw omhoog te lopen. Gelukkig waren er sneeuwschoenen.

Wat lopen sneeuwschoenen raar. Een beetje alsof je met een volle luier loopt. Maar ze werken fantastisch goed. Liepen we eerst te ploegen door de sneeuw alsof je door het losse zand van het strand loopt, zo loop je met die schoenen netjes over de sneeuw. We hebben al bedacht dat we er in Nederland een hype van gaan maken voor het strand. Voor trilveen zullen ze ook wel goed werken.

Dankzij die sneeuwschoenen hebben we de top weten te bereiken. Wat heb je daar een mooi uitzicht over de fjord, de bergen, de rust en de ruimte. Marian heeft het zonder sneeuwschoenen gedaan. Die heeft dus nog een beetje harder gewerkt dan Martijn en ik.

En na afloop in de hottub op het terras. Heerlijk loom liggen, thee geserveerd krijgen, een mooie zonsondergang die de bergen in een rode gloed zette. En om wakker te blijven af en toe een duik in de sneeuw. Daar gaat je hele lijf van tintelen.

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten