donderdag 1 april 2010

Paasverassingen

Met Pasen trekken bijna alle Noren de stad uit, naar hun hut buiten. Dit om lekker te skien, het gezellig te hebben en te ontspannen. Wij hadden een uitnodiging van Boele om bij hem te komen logeren. Daar zijn we graag op ingegaan. Maar voor we woensdag vertrokken, moesten we eerst nog even inkopen doen en kijken naar de openingstijden van de supermarkt.

Wat bleek, Witte Donderdag en Goede Vrijdag was de supermarkt dicht. Dus toch nog maar iets aan proviand gehaald om van vrijdag op zaterdag te overleven. En daarna vol goede moed naar de boot.

In Finnsnes werden we door Boele opgehaald en met een half uur rijden op Senja, waren we bij zijn huis. Wat een fantastisch mooi uitzicht heb je daar. Volgens Boele gingen we al als echte Noren op paasvakantie doordat we onze ski's meegenomen hadden.

Vandaag hebben we de ski's gebruikt. Eerst een mooie rondtocht over Senja, met allemaal interessante verhalen over hoe Noorwegen ontstaan is, de lokale geologie, de verschillen tussen boerengemeentes en vissersdorpjes, de zaken die de lokale bevolking bezig houden en het verschil met wat de bevolking in Tromsø bezig houdt. Zoals gebruikelijk is Boele een bron van informatie over van alles en nog wat en een beetje meer. Dat maakt toch dat een rondrit veel meer wordt dan alleen mooie vergezichten.

We hebben dus echte Noorse paasdingen gedaan. Lekker geskied, kwiklunsj gegeten, met een thermos thee in de sneeuw gezeten en genoten van de zon. Wat nog miste, waren de sinaasappels. Die schijnen ook duidelijk bij Pasen te horen.

En dan morgen weer de boot terug. Boele keek voor de veiligheid nog even na of de tijd die Martijn gevonden had klopte. En dat was de tweede, zeer onverwachte verrassing. De boot vaart niet. We moeten een dag langer hier blijven. Net zoals de winkel op donderdag en vrijdag dicht is, zo vaart de boot niet. Marian, Boele's vrouw, dacht nog dat er misschien zondagsdienst gevaren werd, wij dachten nog dat het een 1 aprilgrap was. Maar het bleek echt zo te zijn. We blijven dus nog een dagje langer hier, gaan morgen dus weer genieten van alle mooie zaken van Senja.

groetjes,Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten