zaterdag 10 oktober 2009

Ski's!

Liesbeth is al een tijdje druk bezig om zich te orienteren op ski's. Er zijn een hoop keuze's te maken: willen we langren ski's (in goed Nederlands heet dat langlaufski's) of alpine ski's? Langren ski's dus; zulke helden zijn we nou ook weer niet. Hoe lang moeten ze zijn? Met of zonder langsgroef? Staalkantel? Breed of smal? Wax of non-wax? Wat voor bindingen? Wat voor schoenen? En wat voor stokken? Nieuw of tweedehands?

Afgelopen week is ze twee keer bij de soppel geweest. Dat is de afvalverwerking, die ook aan tweedehands doen. Daar heeft ze twee paar ski's en en een paar stokken voor 150 kronen (zeg maar 20 euro) gekocht. Vanmorgen ontdekten we een prijskaartje op een van die twee paar ski's: ze hebben ooit 3400 kronen gekost. Echt een koopje voor ons dus!



Vandaag zijn we naar InterSport op Jekta geweest om te kijken wat de op gebied van ski's hebben. Helaas was de nieuwe collectie nog niet binnen, dus maar eens neuzen in de restanten van vorig jaar. Een super-behulpzame medewerker is zeker een uur bezig geweest om ons uit te leggen waar je allemaal op moet letten, hoe je moet waxen (nee, niet de hele ski, alleen het midden!). Geen enkel probleem dat we daar met onze tweedehands binnenliepen. Na een uurtje hadden Liesbeth en ik allebei schoenen, en werd op het langste paar tweedehands van Liesbeth een moderne binding geplaatst, die past op de schoenen die ik gekocht had. Romke en Jitske moeten nog een paar weken wachten, ski's in hun maat waren er niet. Gelukkig hebben Liesbeth, Romke en Jitske alledrie ongeveer dezelfde schoenmaat, dus konden ze vanmiddag toch fijn proberen.

Dus hebben we nu een prive-loipe in de voortuin, ongetwijfeld de eerste in de ruime omgeving:





Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten