zaterdag 17 oktober 2009

De post, tweede aflevering

Inderdaag vroegen ze bij de post bij het inleveren van het adresformulier om een legitimatie en om alle vier onze persoonsnummers. Het zou een dag of vijf duren voor een en ander verwerkt was. Dat was afgelopen woensdag.

Maar op dat punt zijn de Noren meestal vlotter dan ze beloven. Vandaag gingen de sluizen van het postwezen weer open. De oogst was groot. Een verjaarskaart met al een kruis door ons adres, de pinkode voor mijn bankpasje met een groot kruis door ons adres en een officieel briefje erop geplakt met onbekend adres, Martijns belastingkaart, en nog veel meer belangrijke en minder belangrijke post. We zijn er blij mee.

We kwamen twee andere Nederlanders tegen in de stad. De ene woont hier al acht jaar en de ander al zo'n twee jaar. Beide hadden nog nooit problemen met de post gehad. En het verhaal dat je je zou moeten registreren kwam ze helemaal onbekend voor. Hebben wij weer. Maar het schijnt nu dus allemaal goed te komen. Dat is ook wel belangrijk want alle rekeningen van hier die je te laat betaalt, daar komen flink wat ekstra kosten bij. Zelfs als ze weten dat de rekening niet bezorgd is.

Opgevallen:
- Jitske komt morgen weer in de krant. Ze heeft met Kulta een optreden op straat gehouden voor het goede doel
- Fietsers hebben hier echt spijkerbanden. Martijn heeft ook gemerkt dat ze nodig zijn als er veel sneeuw of andere glibber ligt
- De antiglij-ijzers hebben ook echte spijkers in het profiel
- Het is om zes uur al helemaal donker
- Er hangen op een aantal plaatsen stukken tuinslang of PVCbuis aan de hekken langs de straat. Die blijken nu voor de rode paaltjes tegen de sneeuwschuivers te zijn.
- De bordjes "OBS! Takras" (pas op! daklawines) hangen allemaal op verschillende hoogtes. Martijn denkt dat dat aangeeft tot hoe hoog de sneeuw kan komen. We zullen het nauwlettend in de gaten houden.
- Bouwvakkers beginnen hier niet al om zeven uur, zoals in Nederland. Ze beginnen zo rond half acht, acht uur. Ze gaan ook door tot een uur of vijf. (Voor zover de bouwvakkers bij de overbuurman maatgevend zijn)
- De ghettoblaster bij het werk aan de weg of op een bouwplaats oid heb ik nog niet gezien of gehoord
- Vorstverlet voor bouwvakkers schijnt er niet te zijn. Althans niet bij temperaturen van min vier graden. (Ik weet eigenlijk niet bij welke temperaturen er in Nederland vorstverlet in de bouw is) Ongeacht het weer heb ik hier de bouwvakkers stug door zien gaan, glijdend en al.
- Vorstvrij zullen de kinderen waarschijnlijk niet krijgen, gezien het feit dat Romke zelfs met vier graden vorst en sneeuw nog gewoon buitengym had.

1 opmerking:

  1. Wij hebben hier aleen sneeuw/vorst vrij als het gevaarlijk is met rijden. Geen uitzicht of te glad.
    Lucie, Canada

    BeantwoordenVerwijderen