dinsdag 20 oktober 2009

Kleur

De sneeuw is echt helemaal weer weg en de temperatuur is gestegen tot zo'n 6 graden. Waar eerst alles wit was, zie je nu de oude kleuren weer terug komen. Hoewel, de oude kleuren?

Ja, het asfalt was grijs, het gras groen en de hemel grijs/blauw/zwart afhankelijk van het tijdstip waarop je kijkt. Maar de bergen aan de overkant zijn nu helemaal zwart, donkerrood, donkerbruin. Terwijl ze eerst grijs, oranjerood, lichtbruin en groen waren. Blijkbaar heeft de sneeuw het nodige veranderd aan de kleur.

De kleuren die de huizen hebben vallen nu minder op dan in de sneeuw. Er zijn hier rode huizen, okerkleurige huizen, terra cotta kleurige huizen, gele huizen, blauwe huizen, leigrijze huizen, zeegroene huizen, witte huizen, grijsblauwe huizen, en dan ben ik vast nog wel het een en ander aan kleuren vergeten. En dan zijn er nog de huizen waar het hout niet geverfd is, dus er zijn donkere houten huizen en lichte houten huizen. En als je eens goed naar alle houtsoorten hebt gekeken, weet je dat er ook grijze kleuren tussen kunnen zitten.

De kleur van het licht van de lantarens is oranje. Het licht van de koplampen meestal fel wit.

De huid van veel mensen hier is gebruind door de zon. Het lijkt wel of ze op wintersport geweest zijn.

Voor de rest valt er over kleur niet zoveel te vertellen.
groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten