donderdag 8 oktober 2009

Geluid

Er zijn verschillende soorten geluiden, zowel in huis als van de stad. De eerste dagen hoorde we onze buurvrouw (ïnwonend) erg goed. Per slot is het een houten huis, klemmen de buitendeuren, en heeft ze af en toe hakken aan. Dus als ze de deur in of uit gaat horen we de bonk van het dichttrekken. En als we in bed liggen, horen we haar lopen, muziek draaien, een wasmachine laten draaien, of wat dan ook. Na een poosje begon het te wennen. Nu horen we voornamelijk nog maar de buitendeur. Je hersenen gaan filteren.

's Avonds hoor je het huis een beetje kraken, het zet zich voor de nacht. Vroeger thuis hadden we ook houten vloeren/plafonds en een houten trap. Daar hoorde je 's nachts ook al het houtwerk zich zetten. Het is nu meer geworden dan in de eerste paar weken omdat we nu de kachel stoken en het temperatuurverschil tussen overdag en 's nachts dus groter is geworden.

De stad heeft ook allemaal andere geluiden gekregen. Eerst waren er gewoon de auto's, vrij rustig. Toen hadden opeens alle auto's winterbanden. Een beetje het geluid alsof ze allemaal op gravel reden. Daarna kwam de sneeuws en was het opeens stil. De dag erop was het allemaal natte pap geworden. Weer een ander geluid. En nu ligt er weer sneeuw.

Opgevallen:
- de eerste langlaufer is langsgekomen, de heuvel op.
- er zijn mensen met sneeuwkettingen om hun schoenen
- er zitten nog steeds mensen buiten op het terrasje hun koffie te drinken
- sneeuwruimen is net als huishouden, zodra je klaar bent begint het weer te sneeuwen en kan je weer opnieuw beginnen
- er zijn mensen met nog twee andere soorten anti-uitglijspul onder hun schoenen
- er fietsen nog steeds (bijna) evenveel mensen als anders, zowel heuveltje op als heuveltje af
- er zijn nog steeds hardlopers
- je kan op je schoenen helemaal van ons huis tot het centrum glijden
- er groeien opeens allemaal rode paaltjes langs de weg (om de sneeuwruimers te wijzen waar opstakels staan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten