vrijdag 23 juli 2010

Weer terug in Nederland

Gisteren was het dan zo ver. We vlogen weer naar Nederland terug. In plaats van 11 colli van de heenweg, hadden we nu maar 8 colli bij ons. Toch maar een taxi naar het vliegveld, want een van de colli was een verhuisdoos, en dat loopt zo lastig.

Op het vliegveld komen we uiteraard nog een bekende tegen. Een collega van Martijn die zijn dochter uit komt zwaaien. Jitske werd nog uitgezwaaid door een klasgenoot. De rest van de reis bevatte geen verrassingen. Alle bagage kwam ook gewoon aan. Alleen werd Martijns rugzak door een ander van de band gehaald die dacht dat het de rugzak van zijn vriend was. Maar dat hadden we gelukkig snel rechtgezet.

Wim haalde ons op met de auto in Vlaardingen Oost. Wat een geweldige service weer. Hij had zelfs heel attent de boodschappen voor de eerste avond en ochtend gedaan. Dat komt nog eens fijn binnen. Het huis waar we nu zitten is ook weer vriendenwerk. We hebben het huis tot zo'n 8 augustus. Het is een mooi huis met een sfeer die ons goed aanspreekt. Ik was er nog nooit geweest en wist dus niet wat me te wachten stond, maar het is een erg gezellig huis.

Vandaag is Martijn meteen afgereisd naar Arnhem om Romke in te leveren voor een logeerpartij en Jitske en ik zijn voorbereidingen voor haar Pieterpadtocht gaan ondernemen. Morgen staat de Blaakmarkt op het programma.

Opgevallen:
- het is zo vol met bebouwing en mensen
- er zijn sterren
- Mama, ik dacht dat ik sliep, maar ik lag met open ogen naar het plafond te kijken
- het wordt echt donker
- het is benauwd en vochtig
- er is ochtenddauw
- er is onweer
- je kunt gras ruiken
- je ruikt veel meer
- er zijn gordijnen en die worden nog gebruikt ook
- er is zo veel mechanisch geluid
- je hoort bijna geen mensen praten
- je kunt met de OVchip de trein betalen
- bij Delft zijn ze blijkbaar met een nieuw spoor bezig, alles ligt daar opengebroken
- bij Rotterdam CS ligt er nu een tunnel voor de auto's
- bij Hofplein ligt de hele tram eruit
- de aanduidingen voor Ommoord en de andere lijnen zijn aangepast, net als het omroepbericht. Je moet nu niet alleen aan je eigendommen denken maar ook aan je afval

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten