maandag 26 juli 2010

Oplevering van PS2

Toen we uit Tromsø vertrokken voor onze eerste tocht, hadden we eerst de oplevering van het huis aan de verhuurder. We hadden ons best gedaan op met name de keuken en de badkamer. Alle kastjes uitgesopt, frontjes goed afgenomen, oven grondig met jif gedaan, etc. De rest van het huis afgestoft, gestofzuigd en gedeeltelijk gedweild. Oftewel, een redelijk grote beurt gegeven.

Je weet namelijk dat de Noren daar erg gevoelig voor zijn. Ook al zegt je Nederlands gevoel dat bezemschoon goed genoeg is. Per slot is het gebruikelijk dat als je een huis gekocht hebt, je eerst gaat schilderen, eventueel verbouwen, etc. Maar het blijkt dat Noren helemaal niet eerst gaan schilderen en verbouwen. Die trekken meteen in het nieuwe huis. Dat houdt in dat een huis op een andere manier schoon achtergelaten moet worden. Echt blinkend schoon.

Helaas kwamen we daar pas achter nadat de eigenaar langs geweest was en de borg teruggestort was. We kregen halverwege de vakantie een mailtje dat het huis toch niet zo schoon was als hij gedacht had bij de controle. Er volgde een lange waslijst met alle gebreken. Het grappige was, dat het enige waarvan ik wist dat dat erbij ingeschoten was, het vet bovenop de afzuigkap, er niet bijstond. Maar jammer is het wel. Wij hadden natuurlijk van te voren moeten vragen hoe het huis opgeleverd moest worden, hij had het zelf van te voren aan kunnen geven, of evt. in het huurcontract oplaten nemen. Maar hij had de Noorse gewoontes als vanzelfsprekend aangenomen en wij de Nederlandse. Af en toe zijn die toch verschillend.

We hebben een mailtje teruggestuurd dat we ons best gedaan hadden en naar Nederlandse normen het erg goed gedaan hadden. Tevens met de verklaring erbij over verven en klussen. Helaas heeft hij daar niet meer op gereageerd. Het blijft toch wel een beetje knagen.

Liesbeth

1 opmerking:

  1. Persoonlijk vind ik dat jullie het geweldig goed schoon gemaakt hebben.
    groeten Lucie

    BeantwoordenVerwijderen