donderdag 4 maart 2010

Bezoek uit Nederland

En onze derde logee is gekomen er weer weggegaan. Mijn zus kwam afgelopen donderdag aan met het vliegtuig. Meteen waren we zo uit ons doen dat we onze skype-afspraak met onze mentor van het Libanon vergaten. Wel slordig van ons. Maar mijn zus had een stralend schoon huis. Helemaal opgeruimd, geveegd, gedweild, afgestoft, ...

Romke was aan de beurt om zijn kamer aan te bieden. Die heeft lekker in de droogkamer liggen slapen. Leuk voor de kijkers om te kunnen zien hoe wij het huis gebruiken.

Onze derde bezoeker was weer heel anders dan de eerste twee. Was onze eerste bezoeker iemand die zijn eigen weg ging omdat hij Noors sprak en wij allemaal moesten werken c.q. naar school moesten, zo was de tweede bezoeker iemand die graag alles wilde meemaken en ontdekken wat hij uit het blog wist, en liefst nog een beetje meer. En onze derde bezoeker kwam terwijl de kinderen en ik vakantie hadden terwijl Martijn moest werken. We zijn wel met alle bezoek naar de fjellheis geweest. En deze keer hebben we ons best gedaan activiteiten te verzinnen die ook voor ons nieuw waren.

Er is een fototentoonstelling in het Polarmuseet over walvissen waar we naartoe gegaan zijn, we hebben een auto gehuurd en zijn naar Sommarøy gereden. Dat op aanraden van Ernst. En het was inderdaad de moeite waard. We hebben op de ski's gestaan. We zijn vaak de helling op en afgerend naar de stad. En dan zie je opeens dat we toch wat conditie opgebouwd hebben en zekerder op onze voeten zijn komen te staan in de afgelopen tijd.

En bij alle activiteiten hadden we het perfecte weer. De museumdag was het guur en winderig, beide ski-dagen was het lekker zonnig en windloos, bij de fjellheis was het helder voor het mooie uitzicht. En vandaag begon het heftig te sneeuwen.

Maar de winterspelen die we beloofd hebben, hebben we helaas niet gehouden. Ook nu weer zou er twee kuub hout gesjouwd moeten worden. Helaas, het hout wordt pas volgende week gebracht. Moeten we het toch zelf doen. Sleetje rijden zat er eerst niet in omdat er te veel grind gestrooid was, en later niet vanwege ... en sneeuwruimen hoefde niet omdat er geen sneeuw gevallen was. Maar misschien hebben onze volgende gasten meer geluk.

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten