zondag 27 februari 2011

Wiskunde Olympiade

Het Libanon Lyceum doet mee met de Kangeroe (een wiskundewedstrijd) en de wiskunde olympiade. Helaas had Jitskes wiskundeleraar vergeten om haar klas ook op te geven. Romke is daardoor de enige van onze kinderen die meedoet.

De eerste ronde van de wiskunde olympiade is achter de rug. Die werd op de eigen school gehouden. Zo'n 5200 leerlingen hebben meegedaan. Tussen de 600 en 800 gaan door naar de volgende ronde. Die wordt 25 maart gehouden op 10 verschillende universiteiten. Romke had van zijn school het beste gepresteerd. Op basis daarvan dacht hij dat hij wel door zou zijn. Maar bij de olympiade kijken ze niet naar de verdeling over scholen. Ze kijken naar hoeveel punten hij heeft gehaald.

Gelukkig bleek dat hij voldoende punten had om door te mogen. Als 2e-klasser moest hij minimaal 11 punten hebben om door te mogen. Als 5-VWOer zou hij minimaal 15 punten moeten hebben om door te mogen. Romke had er 19.

Na de volgende ronde moeten er zo'n 130 leerlingen over blijven- Die leerlingen gaan dan 4 dagen getraind worden voor de finale aan de TU Eindhoven. De winnaars daar weer van gaan 10 dagen getraind worden voor de internationale in Argentië.

Maar laten we eerst 25 maart maar afwachten.

groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten