zaterdag 11 maart 2017

Langlaufen?

We appen dat we graag willen langlaufen maar als dat niet lukt we ook wel willen snowboarden.
Per slot was het ons zelf niet gelukt om van te voren uit te zoeken waar/hoe/wat er gelanglaufed kon worden. Wisten we alleen maar dat in Alpensia de Olympische Winterspelen 2018 gehouden zouden worden qua cross country en biathlon.

De volgende ochtend krijgen we te horen dat onze gastheer ons naar een skiwinkel brengt, daar kunnen we spullen huren. De eigenaar van de skiwinkel brengt ons naar de sneeuw en komt ons later weer ophalen om ons weer naar ons appartement te brengen. Wat een service. Maar ook een beetje benauwd. Hoe kunnen we ooit op eigen houtje iets gaan ondernemen.

Het blijkt dat we alleen alpine ski's of snow boards kunnen huren. Dan maar snow board, inclusief les. Per slot hebben we het nog nooit gedaan. Die les blijkt 2 uur te duren en is erg nuttig. Jitske begint het in de benen te krijgen. Ik durf toch niet goed. Het is een mooie dag in de sneeuw.

Op weg naar de piste wordt ons wel gewezen waar gelanglaufed kan worden en ik zie er ook een paar mensen bezig, maar er blijkt echt nergens de juiste uitrusting te huren te zijn. Laat staan dat we er achter komen hoe we er kunnen komen.

Weer terug in onze kamer besluiten we dat we de volgende dag door gaan naar Gangneun. Daar valt meer te doen. Onze gastheer brengt ons naar het busstation en wijst waar onze bus komt en bestelt onze kaartjes voor ons (we mogen wel zelf betalen ;-)

Er staat ook een tafel met twee Engels sprekende mensen die toeristen moeten helpen. Ze komen op ons af, geven ons thee en proberen hun Engels uit. We krijgen een uitnodiging om bij een van hun thuis te komen om van daar uit naar de DMZ te gaan. Een aardig aanbod, maar het past niet in ons reisschema.

In Gangneun zitten we in een hostel, waar de gastvrouw ons naar een restaurant verwijst voor onze lunch. Het is goed dat ze ons wees, want zonder dat waren we er nooit naar binnen gegaan. We moeten onze schoenen uitdoen, zitten op de grond en eten bimibap. Blijkbaar doen we het niet zoals het hoort, want een van de andere eters komt bij vertrek bij ons langs en gebaart dat we de rijst door een van de andere kommen moeten doen en dan moeten husselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten