woensdag 21 september 2011

Stucwerk

He, he, eindelijk heb ik de moed bij elkaar geraapt om het stucwerk in de woonkamer schoon te maken.

De bewoners van ons huis waren niet al te zorgvuldig geweest bij de bewoning en met name in de keuken achter de vuilnisbak zak het eruit alsof ze tegen de muur aan hadden staan over geven. Ook onder de magnetron zag het eruit alsof er koffie tegenaan gegooid was. Al met al een onplezierige herinnering, elke dag opnieuw. Het zat me dus al erg lang dwars.

Eerst maar eens even googelen op stucwerk schoonmaken. Per slot is het niet de bedoeling dat ik met het vuil ook de stuc eraf haal. Gelukkig heeft internet veel informatie. Gewoon deppen met een spons met lauw water als je de hele muur schoon wilt maken (te veel stof) of met een harde borstel de vlekken behandelen. Eventueel ammoniak toevoegen, vooral als er gerookt is.

Dus ik met een zachte tandenborstel en lauw water voorzichtig een vlek vlak bij de plint te lijf. Per slot wil je eerst proberen hoe betrouwbaar de informatie is. En ja, het blijkt te werken. Dus de hele keuken, het halletje en het trappenhuis zijn nu zo goed en zo kwaad als het ging van alle vervelende herinneringen ontdaan.

Het huis is weer een stukje meer eigen gemaakt.

Liesbeth

1 opmerking: