zaterdag 18 september 2010

Belasting

En dan moeten we nu ons toch serieus over het Mbiljet gaan buigen. Eind deze maand moet het af zijn. De belangrijkste keuze: zijn we nog steeds verplicht om het in te vullen? We zijn minder dan een jaar weg geweest. De volgende keuze: willen we binnenlands belastingplichtig of buitenlands belastingplichtig zijn. Dat heeft allemaal gevolgen voor wat je wel en niet af mag trekken en naar elkaar door mag schuiven.

Helaas is het een papieren aangifte en kan je niet makkelijk even alle varianten doorrekenen om te zien wat het voordeligst is. Bovendien moeten we er ook nog rekening mee houden dat we volgend jaar weer een Mbiljet gaan krijgen omdat we voor dit jaar als immigranten gezien gaan worden.

Dan nog het huis. Moet dat in box drie of in box een. En wat zijn de gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek (drie keer woordwaarde). Als je het huis in drie zet en daarna weer in een, krijg je die aftrek dan weer terug?

En zo nog wat van dat soort vragen.

Gelukkig heb ik op prinsjesdag een afspraak met een belastingadviseur om ons te helpen met de keuzes. Het is weliswaar geen miljoenennota waar we het over gaan hebben, maar het is wel een goede dag om bezig te zijn met financiën.

Opgevallen:
- de kaasboer op de markt is blij dat Martijn er weer is
- de man van de bloemenzaak is ook blij dat Martijn er weer is
- ik heb mijn eerste migraineaanval alweer gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten