woensdag 28 oktober 2009

Vol huis

De hele familie is weer kompleet. Het leek wel alsof er een kerstpakket uitgepakt werd met alles wat er uit de rugzakken kwam. Dingen van het boodschappenlijstje, zowel als dingen die door anderen meegegeven zijn. De speciale plank met Nederlandse spullen puilt nu helemaal uit. Het ziet er allemaal lekker en gezellig uit. Bedankt iedereen. Ook bedankt trouwens voor alle groeten die er gedaan zijn. Ze zijn met blijdschap ontvangen.

Opgevallen:
- Martijn heeft met Jitskes oorbel zijn MP3-speler proberen te repareren en porde ermee in het gaatje van de microfoon. Dat bleek niet te werken. Na een half is het juiste gaatje wel gevonden, en deed hij het weer.
- Ik heb al het poollicht gemist dat afgelopen wiekend hier in Tromsø te zien was, en dat terwijl ik er wel naar op zoek was.
- Er liggen al allemaal kerstspullen in de winkels, sinds eind vorige week. Juløl, julkaker, julmarsipan, julnøtter, etc. etc. Maar daar beginnen we natuurlijk voorlopig niet aan. De kinderen willen van twee walletjes eten, en zowel Sinterklaas als Kerstmis met kadootjes vieren.
- In de supermarkt doe je muntjes is een bakje, dat automatisch telt hoeveel kleingeld je betaalt. In dat bakje komt ook automatisch het wisselgeld als je niet gepast betaald. Het papiergeld wordt nog wel gewoon in ontvangst genomen en vervolgens gechecked op echtheid
- Ook hier moet de buschauffeur aan passagiers vragen naar achteren door te lopen als het druk is
- De wiekenddrukte in de supermarkt is hier op zaterdagmiddag, rond vijf uur (en dan is het nog steeds beduidend rustiger dan in Nederland)
- Mijn conditie is beter dan ik dacht. Ik heb zondag zo'n 19 kilometer gewandeld in vier en een half uur, zonder te pauzeren
- Er liggen twee soorten verse gist in de supermarkt. Een voor zoet deeg en een voor gewoon deeg. Ik weet niet eens of ze gedroogde gist verkopen. Uit Nederland ken ik de verse gist alleen van bij de warme bakker, en dan had je gewoon gist, geen onderscheid tussen zoet en gewoon deeg.
- Aardappels kunnen gewassen en ongewassen gekocht worden
- Gehakt is hier meestal al gezouten als je het koopt (1 procent)

1 opmerking:

  1. Hoi Jitske en Romke
    Onze jongens wilden ook twee keer kado's. Een keer leuk op z'n Nederlands en de andere keer meedoen met de gewoonten van het land zodat je niet anders bent.
    Wij hebben het zo opgelost dat we met Sinterklaas het accent leggen op de suprices en gedichten en met de kerst op de echte kado's
    tante Lucie

    BeantwoordenVerwijderen