vrijdag 18 november 2022

Zondag, vertrek uit Thimpu voor een paar dagen wandelen

Omdat we zondag meteen weg gingen was het handig dat ik de yakdeken die ik vanuit Bhumtang moest krijgen nog thuis geleverd kreeg. Gelukkig ging dat goed.

Zaterdagmiddag zijn we dan ook druk aan het pakken geweest en 's avonds hebben we ons getrakteerd op een restaurant. Daar werden we flink verwaarloosd en toen we konden bestellen bleek dat lang niet alles beschikbaar was wat op de menukaart stond. Gelukkig hadden ze een goed uitleg. De koningin kwam er dineren. We hebben onze keus dan ook maar aangepast en zijn net zo lang blijven zitten tot we de koninging in levende lijve binnen zagen komen.

Zondag was nog hectisch. We waren nog niet helemaal klaar met pakken toen Kencho en Karma er al waren. We werden uitgezwaaid door de moeder van onze huisbazin. Ze had nog een zak walnoten van de eigen walnotenboom. Gelukkig hadden wij nog drie 'badeendjes' die eigenlijk voor de assistenten bedoeld waren. Die konden we nu aan haar geven voor haar kleinkinderen.. Ook Sonam kwam ons nog uitzwaaien. En daarna waren met ons 4-en op stap op weg naar Pobjikha valley. Daarbij kwamen we over Dochula die in mist en miezer gehuld was toen ik naar Punakha ging (en ook toen op de terugweg). Ter ere van Romke was er een stralend uitzicht op de Himalaya.

We zijn net over de pas het Pelgrimspad gaan doen. Dat loopt naar een klooster/tempel met mooie uitzichten.

Daarna was het lunchtijd, dat deden we weer op de pas zelf. En als gebruikelijk was het de bedoeling dat Karma en Kencho apart aten. Romke en ik vonden het gezelliger als ze bij ons kwamen zitten. En zo geschiedde.

Daarna was het doorrijden tot we bij onze homestay in Pobjikha valley kwamen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten